Najpierw przygotuj warzywa i mięso.
Pierś kurczaka i wątróbkę oczyść i pokrój na paski.
Marchewkę, paprykę i dymkę potnij w słupki długości ok 3-5 cm, cebulę drobno posiekaj, czosnek (i opcjonalnie okrę) pokrój na cienkie plasterki.
Chilli pokrój na niewielkie plasterki razem z pestkami, imbir zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
W woku lub innym dużym garnku z grubym dnem mocno rozgrzej olej koksowy.
Dodaj imbir, chilli, czosnek i cebulę i cały czas mieszając podsmaż ok 1 min.
Dodaj pastę Yellow Curry Paste (można kupić w Piotrze i Pawle albo w Almie) i wymieszaj. Smaż jeszcze ok. 1-2 min.
Dodaj pierś i wątróbkę i smaż 4-5 min.
Następnie dodaj marchewkę, papryki, dymkę i ew. okrę (świetnie zagęszcza sos). Smaż na dużym ogniu cały czas mieszając kolejne 3-5 min.
Dodaj mleko kokosowe gotując 3-4 min.
Na końcu dodaj sezam i sól do smaku.
Wyłącz źródło ciepła.
Cukinię umyj (nie obieraj) i potnij na "makaron" używając obieraczki (ja mam coś takiego).
Podawaj kurczaka z cukiniowym "makaronem", przybierz kiełkami.
Najfajniej się zjada pałeczkami :)