Wątróbkę oczyść z błonek i pokrój w kawałki o wielkości ok 2 cm
Przygotuj marynatę.
Pokrój drobno suszone pomidory, ostrą paprykę oraz miętę.
W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty. Dobrze wymieszaj.
Odlej ok 1/3 marynaty, która będzie Ci służyła za sos do polania wątróbki.
Do pozostałej części marynaty włóż wątróbkę, wymieszaj i odstaw na 30 min do lodówki.
W międzyczasie namocz patyczki do szaszłyków (jeśli masz bambusowe), żeby podczas grillowania się nie spaliły.
Przygotuj papryki i pomidora do grillowania przecinając je wzdłuż. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych.
Po 30 min wyjmij wątróbkę z lodówki i nabij kawałki na patyczki do szaszłyków.
Na patelni grillowej rozgrzej olej kokosowy do wysokiej temperatury.
Zacznij najpierw grillować warzywa (z obu stron), które będą potrzebowały parę minut więcej, żeby się ugrillować.
Na tą samą patelnię dodaj wątróbkę i grilluj ok 1-2 min z każdej strony, lub tak jak lubisz pamiętając, że im bardziej surowa tym lepsza.
Dopraw wszystko solą i pieprzem, polej pozostałym sosem.
Podawaj z grillowanymi warzywami.