Wszystkie składniki na zapiekankę wymieszaj dokładnie.
Odstaw na 3-5 minut, żeby mąka i babka wchłonęły wodę.
Ciasto ma być gęste, w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki i babki i odczekaj 3 min do wchłonięcia wody.
Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Uformuj w kształt zapiekanki/bagietki i piecz w temp 180 C około 35-40 minut.
W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy.
Na patelnię wylej passatę i podgrzewaj na dość wysokim ogniu, tak długo aż sos się zredukuje i zgęstnieje.
W czasie gotowania, mieszaj od czasu do czasu.
Dodaj przyprawy, a na samym końcu oliwę. Odtaw.
Upieczoną i lekko przesudzoną zapiekankę przekrój na pół.
Każdą połówkę posmaruj sosem pomidorowym, połóż ser oraz po dwa plastry pomidora.
Piecz w temp 200C przez około 10 min, do czasu aż ser się roztopi.