Roladki z indyka z nadzieniem z wątróbki
Roladki z indyka z nadzieniem z wątróbki
Składniki
Instrukcje
- Wątróbkę podsmaż na maśle na dość dużym ogniu po ok 2 minuty z każdej strony. Nie przyprawiaj. Odstaw do ostygnięcia.
- Polędwicę przetnij wzdłuż na cienkie plastry. W zależności od kawałka mięsa, wyjdzie około 4.
- Każdy kawałek posól i popieprz z obu stron. Odstaw.
- Wątróbkę wrzuć do miksera razem z cebulą, czosnkiem, chilli i ziołami. Przypraw do smaku i zmiksuj, tak żeby dało się wyczuć tylko niewielkie kawałki cebuli.
- Na kraniec każdego kawałka polędwicy nałóż łyżkę nadzienia z wątróbki i zwiń w rulonik. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż sznurkiem spożywczym, żeby dobrze się trzymały.
- Na patelni wytop słoninę i smaż ruloniki na średnim ogniu od czasu do czasu obracając, żeby usmażyły się z każdej strony i w środku.
- Podawaj z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i z pieczonymi buraczkami.