Paleo Parfait
Paleo Parfait
Składniki
SKŁADNIKI NA PALEO PARFAIT
- 4 łyżki paleo granoli przepis niżej
- 2 garście ulubionych owoców
- 200 ml śmietany kokosowej z lodówki polecaa Real Thai
- 2 słoiczki ok 250 ml
SKŁADNIKI NA GRANOLĘ (wyjdzie ok. słoiczek):
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść pestek dyni
- 1 garść pestek słonecznika
- 1 garść wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 180C.
- Wszystkie składniki granoli wymieszaj ze sobą, tak żeby miód dokładnie pokrył orzechy i pestki.
- Na płaskiej foremce do pieczenia rozłóż papier do pieczenia i równomiernie rozłóż składniki.
- Piecz około 15 minut mieszając co 2-3 minuty. Uwaga: wiórki bardzo łatwo się przypalają, trzeba być bardzo czujnym.
- Ostudź. Po ostudzeniu można przechowywać granolę w zakręconym słoiku i używać jako składnik do deserów lub omletów.
- Skomponuj swój słoiczek paleo parfait.
- Na dnie słoiczka ułóż ulubione owoce (u mnie pokrojone na mniejsze kawałki morele i borówki).
- Następnie przykryj hojną łyżką śmietany kokosowej, a potem wsyp 1 łyżkę granoli.
- Potem zrób drugą taką samą warstwę i na wierzch polej śmietaną kokosową i ułóż owoce.
- Od razu zjadaj.