Paleo Hot Dogi


Paleo Hot Dogi
Składniki
- 1 szt. prosta cukinia
- 2 szt. kiełbaski jagnięco–wieprzowe
- kilka pomidorków cherry
- 2 garście rukoli
- 2 szt. ogórki kiszone
- chrzan
- oliwa z oliwek
- 1 szt. awokado
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 200C.
- Cukinię przetnij na dwie równe połówki w poprzek i ostrożnie wydrąż środek nożem (środek cukinii możesz użyć np. do warzyw na patelnię)
- Natrzyj oliwą i razem z kiełbaskami umieść w formie do pieczenia.
- Piecz około 20 min, aż do miękkości cukinii i zezłocenia kiełbasek (ja jak zwykle kupuję je u Gugulskiego na Starym Kleparzu)
- Wyjmij cukinię z piekarnika i tylko lekko ostudź.
- Napełnij cukinię rukolą, albo owiń nią kiełbaskę i włóż do środka,
- Dodaj do środka pokrojone pomidorki, ogórki i awokado
- Podawaj z chrzanem.
- Jeśli nie wszystkie składniki zmieszczą się do środka, ułóż je na osobnej tacce i podawaj razem.
Uwagi


