Owsianka paleo, keto
Owsianka paleo, keto
Składniki
- 100 ml mleka kokosowego
- 100 ml wody
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- szczypta soli
DODATKI
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka pestek słonecznika
- 1 łyżka migdałów
- 1 łyżka tahini lub innego masła orzechowego
- 1 łyżka śmietany kokosowej (lub gęstego mleka kokosowego)
- chipsy kokosowe
- garść owoców jagodowych
JAKICH JESZCZE MOŻECIE UŻYĆ DODATKÓW
Instrukcje
- W garnuszku zmieszaj mleko i wodę. Zagotuj i wyłącz gaz.
- Cały czas trzymając garnuszek na kuchence (podtrzymujemy temperaturę), dodaj siemię i mąkę. Mieszaj dokładnie przez kilka minut, żeby nie było żadnych grudek.
- Przelej do miski i włóż dodatki: pestki, migdały, chipsy i owoce. Na końcu dodaj konkretną łychę śmietany kokosowej i wszystko polej płynną tahiną.