Omlet z konfiturami (bez glutenu, bez laktozy)


Omlet z konfiturami (bez glutenu, bez laktozy)
Składniki
- 2 szt. jaja żółtka i białka oddzielnie
- 3 łyżeczki mąki sorgo
- szczypta sody
- 1/2 łyżeczki cukru kokosowego
- szczypta soli
- masło klarowane, ghee, olej kokosowy do smażenia
- Do podania: ulubiona konfitura bez cukru
Instrukcje
- Białka ubij z solą na sztywną pianę.
- Delikatnie wmieszaj żółtka i przesianą mąkę oraz sodę i cukier.
- Na patelni rozgrzej masło i wlej całą masę.
- Smaż z obu stron do przyrumienienia.
- Podawaj od razu z domową konfiturą porzeczkową, śliwkową lub z dżemem z pomarańczy.
- Wierzch możesz posypać orzechami lub płatkami migdałowymi.
Uwagi
Jestem ogromną fanką tego ostatniego. Zatem do roboty i smacznego 🙂


