Mus mocno czekoladowy


Mus mocno czekoladowy
Składniki
- 1 szt. dojrzałe awokado
- 1 szt. żółtko
- 4 łyżki kakao
- 1/2 szt. banana
- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego
- espresso wystudzone
- garść orzechów laskowych + do przybrania
- 2 szt. miękkie suszone daktyle ew. figi
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
Instrukcje
- W blenderze połącz ze sobą żółtko, awokado, kakao, banana, 1/2 szklanki mleka kokosowego (reszta do ozdoby), wystudzone espresso, cynamon, daktyle i sól. Zmiel wszystko na gładką masę.
- Orzechy pokrój na mniejsze części i wmieszaj w mus.
- Nałóż mus do małych pucharków lub kieliszków.
- Do strzykawki dekorującej włóż mleko kokosowe i ozdób wierzch musu czekoladowego.
- Na koniec posyp orzechami.
- Pałaszuj schłodzone.
Uwagi

