Muffiny kasztanowo-kakaowe


Muffiny kasztanowo-kakaowe
Składniki
- 5 łyżek mleka kokosowego
- 3 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki stewi w proszku
- 1/4 szklanki mąki kasztanowej
- 2 pełne łyżki kakao
- 3 szt. jaja
- przyprawa do piernika
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 180C.
- Zmieszaj w mikserze jaja z miodem do uzyskania kremowej masy.
- Do utartej masy dodaj mleko kokosowe.
- Do oddzielnego naczynia przesiej mąkę, kakao i połącz z solą, sodą, stewią i przyprawą do piernika.
- Połącz płynne i suche składniki i ubijaj około 30 sekund.
- Ciasto podziel równo w foremki wypełniając je do 3/4 wysokości.
- Piecz ok. 20-25 min, do suchego patyczka.
- Nie otwieraj od razu piekarnika, żeby muffiny nie opadły.
Uwagi

