Mrożona kawa z mlekiem (paleo)


Mrożona kawa z mlekiem (paleo)
Składniki
- 200 ml mleka kokosowego
- podwójne espresso
Instrukcje
- Najpierw zrób podwójne espresso i odstaw do ostygnięcia. Kiedy kawa całkiem wystygnie przenieś ją do zamrażarki na kilkanaście minut.
- Mleko kokosowe przełóż z lodówki do zamrażarki razem z kawą.
- Jeśli masz mleko koksowe o temperaturze pokojowej upewnij się, że masz w zamrażarce kostki lodu.
- Do słoika przelej zmrożoną kawę i mleko (ew. dołóż kilka kostek lodu), zakręć szczelnie i potrząsaj intensywnie słoikiem, jakbyś robił szejka, tak aby składniki się połączyły i utworzyła się puszysta pianka.
- Przelej do zimnych szklanek, opcjonalnie przybierz malinami i świeżą miętą.
- Pij w upalne dni.
Uwagi




