Dyniowe latte
Dyniowe latte
Składniki
- 3 czubate łyżki puree z dyni
- 200 ml mleka kokosowego (nie kremu)
- espresso
- 20 ml zaparzonej zielonej herbaty
- 1 łyżeczka miodu
- pół łyżeczki kurkumy
- po szczypcie cynamonu i imbiru
Instrukcje
- Mleko pogrzej w garnuszku do żądanej temperatury .
- Przelej do blendera i dodaj pozostałe składniki. Zblenduj na wysokich obrotach.
- Przelej do kubka i pij w chłodne wieczory.
Uwagi
- działa silnie przeciwzapalnie. Może być stosowana podczas przeziębień, bólu stawów w chorobach zwyrodnieniowych stawów itd.
- działa antydepresyjnie
- łagodzi stany zapalne jelit (nieszczelne jelita, zachwiana równowaga bakteryjna, IBS, SIBO, choroba Leśniewskego-Crohna)
- ma działanie antyoksydacyjne i zapobiega rozwojowi raka
działa przeciwbólowo