Już poprzednim razem zebrałam dla Was moje ulubione przepisy na wielkanocne desery. Ale ten przepis niech dołączy do grona deserów ekspresowych, które możecie zrobić w kilka minut. Nawet wtedy, kiedy dowiecie się, że przybywają niezapowiadani goście, a Wy zjedliście już cały zapas słodyczy ze świątecznego stołu.
Nie wiem jak Wy, ale ja ubóstwiam wanilię. Wystarczy szczypta, a zapach roznosi się po całym domu. Warto się w nią zaopatrzyć, szczególnie przed świętami.
SKŁADNIKI na około 7 sztuk
3 czubate łyżki kakao
3 czubate łyżki masła
3 czubate łyżki ksylitolu
3 czubate łyżki mąki migdałowej
1 czubata łyżka mąki kokosowej
2 łyżki wiórków kokosowych
1 czubata łyżka odżywki białkowej
szczypta mielonej wanilii
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie składniki włóż do miksera i zmiel na zwartą masę. Gdyby masa zbytnio lepiła się do rąk dodaj odrobinę mąki kokosowej.
- Z powstałej masy ulep kulki, które możesz opcjonalnie obtoczyć w wiórkach kokosowych lub kakao.
- Odstaw do lodówki na 15 minut.
- Gotowe! Można jeść!