Tarta z truskawkami i mascarpone (keto)


SKŁADNIKI


SPÓD
100g zimnego masła
100g mielonych migdałów (mąki migdałowej)
2-3 łyżki ksylitolu
100 g mąki kokosowej
1 jajo
szczypta soli
szczypta sody

NADZIENIE
300g serka mascarpone
100 g śmietanki 30% lub śmietany kokosowej
opcjonalnie stewia do smaku
owoce jagodowe ok 400g

 

PRZYGOTOWANIE

  • Składniki na spód połącz i zagnieć ciasto.
  • Gdyby lepiło się do rąk, dodaj odrobinę więcej mąki kokosowej.
  • Formę na tartę (ok 25cm) wylep ciastem tak, żeby zachodziło na brzegi.
  • Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 C na około 20 min.
  • Odstaw do wystygnięcia.
  • W międzyczasie przygotuj nadzienie.
  • Mascarpone zmiksuj ze śmietanką i ewentualnie odrobiną stewi do smaku.
  • Na spód tarty rozsmaruj serek i ułóż owoce.
  • Przechowuj w lodówce do 3 dni.

 

Tarta z mascarpone (keto)Tarta z mascarpone (keto)

 

 

Dodaj komentarz
  • Agnieszka
    2019-06-22 09:46

    Pycha 💕💕💕 tylko jakie makro?

  • Ania
    2019-06-23 09:37

    Witam, czy może Pani podac wartości odżywcze tej pychotki? Dziękuję z góry :)

Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!