30 min.
2
smażenie, gotowanie
Składniki
  • SOS:
  • 1 biała kiełbasa
  • 3 wątróbki kurze
  • 1 pomidor malinowy
  • 1/3 kubka pomidorów w puszce
  • 4 liście jarmużu
  • garść czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ ostrej papryczki
  • świeże oregano, szałwia
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • "MAKARON":
  • 1 duża, prosta cukinia

spaghetti bezglutenowe

 

Listę składników znajdziesz u góry po prawej stronie

 

Przygotowanie:

  • Kiełbasę obierz z osłonki, wątróbki oczyść i wszystko zmiel w maszynce do mięsa bądź używając elektrycznego miksera z ostrzem.
  • Pokrój czosnek w plasterki a papryczkę na małe kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż mięso z czosnkiem i papryką.
  • Smaż chwilę, następnie dodaj pokrojonego pomidora malinowego oraz pomidory w puszce dla uzyskania sosu.
  • Dodaj poszarpane liście jarmużu i świeże zioła oraz oliwki. Chwilę podsmaż tak, aby jarmuż się nie rozleciał.
  • Przypraw do smaku.
  • Surową cukinię potnij na paski w kształt spaghetti. Tutaj nożyk do
    takiego cięcia: http://jemysobie.blogspot.com/2013/08/spaghetti-z-cukinii.html
  • Pociętą cukinię możesz również przelać wrzątkiem, jeśli nie lubisz surowej.
  • Cukinię polej sosem i przybierz świeżym oregano. Zjadaj od razu.

 spaghetti bezglutenowe   bezglutenowe spaghetti

 

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!