10 min.
2
smażenie
Składniki
  • 4 garÅ›cie jarmużu
  • 4 jaja
  • pół pÄ™czka szczypiorku
  • 8 rzodkiewek
  • oliwa z oliwek z pierwszego tÅ‚oczenia na zimno
  • 4 plastry rolady boczkowej
  • pół jabÅ‚ka.
  • pieprz i sól do smaku
  • olej kokosowy do smażenia

Sałtka paleo

Przygotowanie:

  • Zagotuj wodÄ™ w garnku i wrzuć na wrzÄ…tek jarmuż. Gotuj na maÅ‚ym ogniu ok 2 min (tylko, żeby jarmuż delikatnie zmiÄ™kÅ‚).
  • Odcedź jarmuż i przelej zimnÄ… wodÄ…. DokÅ‚adnie osusz na sitku.
  • Wysuszony jarmuż przełóż do miski na saÅ‚atkÄ™.
  • Pokrój dymkÄ™ i rzodkiewkÄ™ w plasterki. JabÅ‚ko w sÅ‚upki.
  • Wyłóż warzywa i owoce na jarmuż. Polej oliwÄ… i dopraw pieprzem. ew solÄ….
  • Na caÅ‚ość połóż poszarpanÄ… rÄ™kami wÄ™dlinÄ™. Odstaw.
  • Na patelni rozgrzej olej kokosowy i usmaż jajecznicÄ™.
  • Na saÅ‚atkÄ™ ułóż jeszcze ciepłą jajecznicÄ™. Podawaj do razu.

                                  

Dodaj komentarz
  • Marzena
    2017-07-21 21:28

    Jabłko i jajko? To tak można?

  • Paleo Strefa
    2017-07-22 09:09

    Marzena, jeśli nie masz problemów z trawieniem, to można. Mówi się że owoce trawi się najlepiej solo i same powinno się je jeść ale nie bądzmy zero jedynkowi w podejściu. Czasem sytuacja prosi się o coś owocowego np do mięsa, naleśników (ne też przecież zawierają jaja).

Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!