10 min.
2
smażenie
Składniki
  • 4 garście jarmużu
  • 4 jaja
  • pół pęczka szczypiorku
  • 8 rzodkiewek
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno
  • 4 plastry rolady boczkowej
  • pół jabłka.
  • pieprz i sól do smaku
  • olej kokosowy do smażenia

Sałtka paleo

Przygotowanie:

  • Zagotuj wodę w garnku i wrzuć na wrzątek jarmuż. Gotuj na małym ogniu ok 2 min (tylko, żeby jarmuż delikatnie zmiękł).
  • Odcedź jarmuż i przelej zimną wodą. Dokładnie osusz na sitku.
  • Wysuszony jarmuż przełóż do miski na sałatkę.
  • Pokrój dymkę i rzodkiewkę w plasterki. Jabłko w słupki.
  • Wyłóż warzywa i owoce na jarmuż. Polej oliwą i dopraw pieprzem. ew solą.
  • Na całość połóż poszarpaną rękami wędlinę. Odstaw.
  • Na patelni rozgrzej olej kokosowy i usmaż jajecznicę.
  • Na sałatkę ułóż jeszcze ciepłą jajecznicę. Podawaj do razu.

                                  

Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!