40 min.
2
pieczenie
Składniki
  • 1 prosta cukinia
  • 2 kieÅ‚baski jagniÄ™co-wieprzowe
  • kilka pomidorków cherry
  • 2 garÅ›cie rukoli
  • 2 ogórki kiszone
  • chrzan
  • oliwa z oliwek
  • 1 awokado

paleo hot dogi

Wymyśliłam paleo hot dogi. Nazwałam je tak bardziej dla zabawy, ale wiem, że lubicie szukać zamienników dawnych dań. Nie chciałam robić bułki. bo jest tyle warzywnych opcji, które są wartościowsze no i przede wszystkim szybsze w przygotowaniu,
Wyszło danie, które zostanie jednym z moich ulubionych. Nie tylko dobrze smakuje, ale jest bardzo proste i efektowne. Jak dla mnie świetnie nadaje się na wspólny posiłek ze znajomymi.
Można wszystkie składniki postawić na stole i każdy sam komponuje swojego hot doga.

Listę składników znajdziesz u góry po prawej stronie.

Przygotowanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 200C.
  • CukiniÄ™ przetnij na dwie równe połówki w poprzek i ostrożnie wydrąż Å›rodek nożem (Å›rodek cukinii możesz użyć np. do warzyw na patelniÄ™)
  • Natrzyj oliwÄ… i razem z kieÅ‚baskami umieść w formie do pieczenia.
  • Piecz okoÅ‚o 20 min, aż do miÄ™kkoÅ›ci cukinii i zezÅ‚ocenia kieÅ‚basek (ja jak zwykle kupujÄ™ je u Gugulskiego na Starym Kleparzu)
  • Wyjmij cukiniÄ™ z piekarnika i tylko lekko ostudź.
  • NapeÅ‚nij cukiniÄ™ rukolÄ…, albo owiÅ„ niÄ… kieÅ‚baskÄ™ i włóż do Å›rodka,
  • Dodaj do Å›rodka pokrojone pomidorki, ogórki i awokado
  • Podawaj z chrzanem.
  • JeÅ›li nie wszystkie skÅ‚adniki zmieszczÄ… siÄ™ do Å›rodka, ułóż je na osobnej tacce i podawaj razem.

paleo hot dogipaleo hot dogipaleo hot dogi

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!