Naleśniki keto (wersja podstawowa)


SKŁADNIKI (ok. 3 szt)


2 jaja
1/2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka oliwy z oliwek
2 czubate łyżki mąki kokosowej
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE

 

  • Jaja wymieszaj z mlekiem i oliwą.
  • Dodaj mąkę kokosową, sodę i sól.
  • Dobrze wymieszaj, tak aby nie było żadnych grudek.
  • Wylewaj na rozgrzaną patelnię (średnica 14 cm) i smaż na rumiano z każdej strony (UWAGA: odwracaj delikatnie, naleśniki są dość kruche)
  • Naleśniki można zajadać zarówno z mięsem np. z szarpaną wieprzowiną lub z kebabem albo na słodko z owocami lub "twarożkiem" kokosowym.

 

Naleśniki keto (wersja podstawowa)

 

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!