40 min.
6 szt.
pieczenie
Składniki
  • 5 łyżek mleka kokosowego
  • 3 łyżki miodu
  • pół łyżeczki stewi w proszku
  • 1/4 szklanki mąki kasztanowej
  • 2 pełne łyżki kakao
  • 3 jaja
  • przyprawa do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli

dieta paleo

Przygotowanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 180C.
  • Zmieszaj w mikserze jaja z miodem do uzyskania kremowej masy.
  • Do utartej masy dodaj mleko kokosowe.
  • Do oddzielnego naczynia przesiej mąkę, kakao i połącz z solą, sodą, stewią i przyprawą do piernika.
  • Połącz płynne i suche składniki i ubijaj około 30 sekund.
  • Ciasto podziel równo w foremki wypełniając je do 3/4 wysokości.
  • Piecz ok. 20-25 min, do suchego patyczka.
  • Nie otwieraj od razu piekarnika, żeby muffiny nie opadły.

dieta paleo   dieta paleo

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!