Muffinki z jagodami to nie tylko dobra opcja na niedzielny deser, ale też świetnie sprawdziły się na wynos. Zabraliśmy je ze sobą na wycieczkę rowerową na Słowację. W towarzystwie rzeki Poprad i śpiewającego ptactwa smakowały wyjątkowo. A i dodały mi energii na podjazdach. Moc ketonów niech będzie z nami!
Smacznego!
SKŁADNIKI (6 dużych)
po 1 szklance zmielonych wiórków kokosowych i zmielonych migdałów
3 jaja
5-6 kropli stewi w płynie
1/4 szklanki mleka kokosowego
szczypta sody
szczypta soli
3/4 szklanki jagód
PRZYGOTOWANIE
- Rozgrzej piekarnik do 180C.
- Wszystkie składniki (z wyjątkiem jagód) zmieszaj dokładnie, zeby nie było żadnych grudek.
- Na końcu delikatnie wmieszaj jagody.
- Formy na muffinki wypełnij do 3/4 wysokości i piecz około 25-30 minut.
1 muffin ok 260 kcal, BTW: B - 8g, T - 22g, W - 7g