Keto serniczki cytrynowe w słoiku

 

SKŁADNIKI 

(2 mini serniczki)

 

300 g tłustego sera (najlepiej z targu)
4 łyżki tłustej śmietany (u mnie ze Starego Kleparza)
4 łyżki ksylitolu/erytrolu/stewii
30 g orzechów włoskich
1 płaska łyżka oleju kokosowego
szczypta wanilii w proszku
1 czubata łyżka mąki kokosowej
łyżka starej skórki z cytryny
1 łyżka soku z cytryny

 

PRZYGOTOWANIE

 

  • Najpierw zrób kruszonkę na spód. 
  • Zblenduj orzechy, 1 łyżkę ksylitolu, mąkę kokosową oraz olej kokosowy i wanilię. 
  • Podziel kruszonkę na dwie części i ułóż na spodzie dwóch małych słoiczków lub szklanek.
  • Ser dokładnie zmiksuj ze śmietaną i słodziwem przy pomocy miksera.
  • Dodaj sok oraz skórkę z cytryny i resztę ksylitolu. Dobrze wymieszaj.
  • Podziel masę serową na dwie części i ułóż na kruszonce.
  • Posyp orzechami, migdałami lub innymi uzubionymi dodatkami.

 

BTW 1 porcji: 11g/31g/5,5g

 

Keto serniczki cytrynowe w słoikuKeto serniczki cytrynowe w słoiku

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!