SKŁADNIKI
(2 mini serniczki)
300 g tłustego sera (najlepiej z targu)
4 łyżki tłustej śmietany (u mnie ze Starego Kleparza)
4 łyżki ksylitolu/erytrolu/stewii
30 g orzechów włoskich
1 płaska łyżka oleju kokosowego
szczypta wanilii w proszku
1 czubata łyżka mąki kokosowej
łyżka starej skórki z cytryny
1 łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE
- Najpierw zrób kruszonkę na spód.
- Zblenduj orzechy, 1 łyżkę ksylitolu, mąkę kokosową oraz olej kokosowy i wanilię.
- Podziel kruszonkę na dwie części i ułóż na spodzie dwóch małych słoiczków lub szklanek.
- Ser dokładnie zmiksuj ze śmietaną i słodziwem przy pomocy miksera.
- Dodaj sok oraz skórkę z cytryny i resztę ksylitolu. Dobrze wymieszaj.
- Podziel masę serową na dwie części i ułóż na kruszonce.
- Posyp orzechami, migdałami lub innymi uzubionymi dodatkami.
BTW 1 porcji: 11g/31g/5,5g