10 min.
2
smażenie
Składniki
  • 4 jaja
  • olej kokosowy do smażenia
  • 8 pomidorków cherry
  • kiełki rzodkiewki
  • rzeżucha
  • pieprz

jajecznica na pomidorach

 Przygotowanie:

  • Na patelni rozgrzej olej kokosowy
  • Pomidorki przekrój na pół (wzdłuż) i podsmaż na oleju do miękkości
  • Wbij jaja i usmaż jajecznicę. Jajecznica nie powinna być mocno ścięta. Najlepiej zetnij jaja z jednej strony, tak aby białko było ścięte. Używając szpatułki delikatnie przewróć jajecznicę na drugą stronę do ścięcia białka. Dobra jajecznica nie jest sucha, ani przesmażona i składa się z większych kawałków, i nie jest rozdrobniona.

 

 jajecznica na pomidorach   jajecznica na pomidorach

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!