10 min.
2
smażenie
Składniki
- 4 jaja
- olej kokosowy do smażenia
- 8 pomidorków cherry
- kiełki rzodkiewki
- rzeżucha
- pieprz
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy
- Pomidorki przekrój na pół (wzdłuż) i podsmaż na oleju do miękkości
- Wbij jaja i usmaż jajecznicę. Jajecznica nie powinna być mocno ścięta. Najlepiej zetnij jaja z jednej strony, tak aby białko było ścięte. Używając szpatułki delikatnie przewróć jajecznicę na drugą stronę do ścięcia białka. Dobra jajecznica nie jest sucha, ani przesmażona i składa się z większych kawałków, i nie jest rozdrobniona.
Mateusz Buławski
2014-10-26 17:15
Dla mnie nie ma dnia bez jajecznicy na śniadanie :), tylko zamiast oleju kokosowego używam masła klarowanego - mmmm