10 min.
pół szklanki
blendowanie
Składniki
  • ½ dojrzałego awokado
  • taka sama ilość gotowanej/pieczonej dyni
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

paleo dip z dyni

Dip lekko pikantny, aksamitny i wyrazisty. Idealny do zajadania z marchewką i selerem naciowym, ale również stanowi piękną parę ze słodkimi batatami czy chipsami z buraków. Można nim smarować paleo chlebek albo wypełnić nim tartaletki. Jest bardzo prosty, szybki i wszechstronny. Tak jak lubię.

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki dipu włożyć do wysokiej miseczki lub słoika i  zmiksować blenderem. I już :)

 dip z awokado i dyni

Dip z awokado i dyni

Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!