Czekoladowa kora (fat bomb) 

 

SKŁADNIKI

 

4 czubate łyżki oleju kokosowego

4 łyżeczki kakao
3-4 krople stewii w kroplach (do smaku)
2 łyżki masła orzechowego lub tahini
szczypta soli kłodawskiej/himalajskiej
5-6 łyżeczek wiórków kokosowych
kilka migdałów lub ulubionych orzechów
inne ulubione dodatki: np. liofiliozowane owoce, płatki kokosowe itp.

 

PRZYGOTOWANIE

 

  • Na patelni rozpuść olej kokosowy, dodaj kakao i wymieszaj łopatką, żeby nie było żadnych grudek.
  • Dodaj stewię do smaku, tahini lub masło orzechowe odrobinę soli i wymieszaj dokładnie.
  • Przygotuj płaski talerz lub dno od formy do pieczenia sernika. Wyłóż na nią papier do pieczenia.
  • Powstałą masę wylej na papier i rozprowadź równomiernie.
  • Posyp całość wiórkami oraz migdałami pokrojonymi na mniejsze kawałki. Na końcu posyp odrobiną soli.
  • Wstaw do zamrażarki aż do stężenia.
  • Świetnie pasuje połomana do pucharka z owocami i bitą śmietaną kokosową/30% śmietanką.

 

Kcal: całość 769
B: 15 g.,T: 73,4 g W: 7,5g

Czekoladowa kora (keto, fat bomb)

Dodaj komentarz
Subskrypcja

Bądź na bieżąco i otrzymuj na skrzynkę niepublikowane na blogu cenne porady!