SKŁADNIKI
4 czubate łyżki oleju kokosowego
4 łyżeczki kakao
3-4 krople stewii w kroplach (do smaku)
2 łyżki masła orzechowego lub tahini
szczypta soli kłodawskiej/himalajskiej
5-6 łyżeczek wiórków kokosowych
kilka migdałów lub ulubionych orzechów
inne ulubione dodatki: np. liofiliozowane owoce, płatki kokosowe itp.
PRZYGOTOWANIE
- Na patelni rozpuść olej kokosowy, dodaj kakao i wymieszaj łopatką, żeby nie było żadnych grudek.
- Dodaj stewię do smaku, tahini lub masło orzechowe odrobinę soli i wymieszaj dokładnie.
- Przygotuj płaski talerz lub dno od formy do pieczenia sernika. Wyłóż na nią papier do pieczenia.
- Powstałą masę wylej na papier i rozprowadź równomiernie.
- Posyp całość wiórkami oraz migdałami pokrojonymi na mniejsze kawałki. Na końcu posyp odrobiną soli.
- Wstaw do zamrażarki aż do stężenia.
- Świetnie pasuje połomana do pucharka z owocami i bitą śmietaną kokosową/30% śmietanką.
Kcal: całość 769
B: 15 g.,T: 73,4 g W: 7,5g