SKŁADNIKI
na 6 słodkich bułeczek
CIASTO
4 jaja
4 łyżki mąki kokosowej
4 łyżki mleka kokosowego płynnego
2 łyżki babki jajowatej
szczypta sody
szczypta soli
szczypta cynamonu
słodzik do smaku: u mnie 5 łyżek ksylitolu
NADZIENIE
6 czubatych łyżek tłustego twarogu
2 jabłka szara reneta
1 płaska łyżeczka cynamonu
ksylitol/erytrol do posypania
PRZYGOTOWANIE
- Zacznij od przygotowania musu z jabłek. Szarą renetę obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.
- Wyłóż na patelnię posyp cynamonem i podsmaż do czasu rozpadnięcia się jabłek.
- W razie potrzeby podlej wodą, tak aby się nie przypaliły. Odstaw do ostygnięcia.
- Wszystkie składniki ciasta z zmieszaj ze sobą na gładką masę i odstaw na 10 minut do zagęszczenia.
- Nabieraj ciasto dużą łyżką i wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Uformuj 6 płaskich placków, a w środku zrób lekkie wgłębienie na nadzienie.
- Na każdej bułce połóż po dużej łyżce twarogu a następnie porcję musu z jabłek.
- Na koniec każdą bułkę posyp ksylitolem.
- Piecz ok 30-35 min w tem 180C
1 bułka = 125 kcal, B: 13g T: 6,6g W: 5,8g