Taką gryczankę możecie sobie przygotować po lub przed mocnym treningiem. Zawiera wszystko to, co potrzebne po intensywnym wysiłku - białko i węglowodany w odpowiedniej ilości, żeby organizm się zregenerował i uzupełnić glikogen w mięśniach. Korzeń maca, który jest adaptogenem, doda ekstra energii i wzmocni wytrzymałość.
Zamiast gryki możecie dodać inną bezglutenową kaszę np. jaglaną, komosę ryżową lub amarantus.
SKŁADNIKI
30 g surowej kaszy gryczanej
1/2 miarki białka wołowego
50 ml mleka kokosowego
1 łyżka sproszkowanego korzenia maca
1 łyżeczka miodu
sól
DODATKI
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 łyżeczka pestek dyni
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka wiórków kokosowych
mandarnka
PRZYGOTOWANIE
- Kaszę gryczaną zalej w garnku zimną wodą do poziomu kaszy. Dolej mleko kokosowe, szczyptę soli i ugotuj go miękkości.
- Dodaj odżywkę białkową, korzeń maca i zmiksuj na gładką masę.
- Pozwól trochę ostygnąć i dodaj miód. Wymieszaj.
- Podawaj z dodatkami.
BTW
B:22,50;
T:20,5;
W:45
Kcal: 450 kcal