SKŁADNIKI NA OK. 6 BABECZEK
200 g mielonej wołowiny
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3 jaja
3 łyżki mąki kokosowej
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/4 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki oregano
mała garść startego sera żółtego
sól
pieprz
szczypta sody
3 łyżki masła/ghee/oliwy do smażenia
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
- Podsmaż na tłuszczu wraz z przyprawami do zeszklenia cebuli.
- Dodaj wołowinę i smaż, aż mięso będzie gotowe. Odstaw do ostygnięcia.
- Zmiksuj jaja, dodaj mąkę i sodę.
- Dodaj wołowinę i wymieszaj.
- Posyp wierzch muffinek serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 210C.
- Piecz 15 minut.