SKŁADNIKI
2 jaja
6 łyżek mleka kokosowego
6 łyżek mąki jaglanej
2 łyżki mąki kasztanowej lub jaglanej
3 łyżki kakao
4 łyżki słodziwa (ksylitol, miód itp)
1 czubata łyżeczka przyprawy piernikowej
1/2 łyżeczki sody
1 dojrzały banan
1 średnia starta na drobnych oczkach marchewka
2 garście orzechów włoskich
Dodatkowo: 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE
- Rozgrzej piekarnik do 180C.
- Jaja ubij z mlekiem.
- Banana rozgnieć widelcem i dodaj do jaj.
- Dodaj mąkę, kakao, słodziwo, przyprawę i sodę. Wymieszaj na jednolitą masę.
- Orzechy połam na mniejsze kawałki i dodaj do ciasta.
- Na końcu dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
- Foremki na muffiny wypełnij ciastem do 3/4 wysokości i piecz około 25 min.
- Wystudź na kratce piekarnika.
- Rozpuść tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej i polej babeczki.